Temadag Rasism

I skolan var det temadag Rasism idag.
Det kom en kille, Johnny, från fryshuset och pratade med alla i en timme nånting. Han hade varit med och startat ett nazistgäng tidigare i sitt liv men han hade lyckats dragit sig ur.
Nu jobbar han på EXIT på Fryshuset och åker runt och pratar om det här på olika skolor osv. EXIT hjälper fler att hoppa av liknande grupper.
Jag måste säga att ALLT han sa, var värt att veta. Jag menar inte det mesta eller minsta eller nån speciell sak, utan ALLT. Det kallas också att lära sig av andras misstag.




Igår såg vi filmen American History X. Någon annan som sett den? Grym men bra film!
Handlar om nazism, rasism och sånt men också jävligt bra handling. Filmen hade premiär för tio år sedan men man hade lika gärna kunnat tro att det kom ut igår.
Vi frågade också Johnny vad han tyckte om filmen och han sa att det var den mest trohetsvärda, efterliknande film som fanns om det här. För det var ungefär exakt som det han hade upplevt.
Reseach hjälper alltså verkligen.
Men jag måste rekommendera filmen till er som inte har sett den, och snälla om ni inte har det, fråga kanske i skolan om ni skulle kunna se den? Vissa äckliga scener med våld men definitivt som nior skulle kunna se.
Bra förslag.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback